I jak zawsze przepis:
Składniki:
- 2 szklanki mąki
- 3/4 szklanki cukru
- szczypta soli
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- cukier waniliowy
- 1 szklanka mleka
- 1/2 kostki rozpuszczonego masła
- 1 rozbełtane jajko
- 20 dag pokrojonych krówek
- garść orzechów laskowych
- garść rodzynków
Suche i mokre składniki dokładnie wymieszać w oddzielnych miskach. Połączyć je ze sobą. Ciasto może zawierać grudki, nie musimy więc bardzo dokładnie mieszać. Na koniec dodać orzechy, rodzynki i krówki. Ponownie krótko wymieszać ciasto. Wypełnić nim papilotki i wstawić do piekarnika. Sprawdzać wykałaczką czy są już gotowe.
Skusiłaś mnie:)
OdpowiedzUsuńjeszcze zanim przeczytałam, po zdjęciu wiedziałam że to krówki! chyba mam na nie jakiś radar ;)
OdpowiedzUsuńZ krówkami, mmm :)
OdpowiedzUsuń