Oto przepis:
Składniki:
- 3 serki homogenizowane po 200 g
- 4 galaretki: wiśniowa, cytrynowa, truskawkowa, agrestowa
- masło do wysmarowania tortownicy
Galaretki rozrobić. Każdą w 300 ml wody. Wymieszać z serkami, a jedną zostawić normalną. Tortownicę wysmarować masłem i wlać pierwszą warstwę. Gdy zastygnie wlać kolejną i tak aż do ostatniej.
jakie proste, a jakie pyszne:)
OdpowiedzUsuńmój ulubiony :)
OdpowiedzUsuńJedno z moich ulubionych ;))
OdpowiedzUsuńOjej smaki mojej młodości :)
OdpowiedzUsuńCałkowicie zapomniałem o tych słodkościach. Super.
Znamy i kochamy!!! szczególnie w wykonaniu cioci i mamy :)
OdpowiedzUsuńIdealne na przyjęcia dla dzieci : lekkie, słodkie i kolorowe!!:)))
OdpowiedzUsuńsernik na zimno uwielbiam! *.* i też robię go z serków właśnie!:-)
OdpowiedzUsuńsmaki z dzieciństwa ;) uwielbiam takie serniczki ;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam go! Choć przyznam, że w tym roku jeszcze go nie robiłam!
OdpowiedzUsuńTaki prosty, szybki i smaczny<3
OdpowiedzUsuńTo dla mnie wspomnienie z dzieciństwa. Moja mama często robiła takie trójkolorowe cudo :-)
OdpowiedzUsuńbardzo lubię sernik na zimno z tych serków, wychodzi taki delikatny. a pomysł z kolorami super!
OdpowiedzUsuńWspaniały smak z mego dzieciństwa :) przepyszne a jakie proste do zrobienia :)
OdpowiedzUsuńniby prosty a jaki smaczny:)
OdpowiedzUsuńKlasyka , ale smaczna i prosta :)
OdpowiedzUsuńŚlicznie wygląda :) Ja w sumie nie znałam łączenia serka z galaretką, spotkałam się jedynie z łączeniem bitej śmietany z galaretką i galaretką z pysiem :)
OdpowiedzUsuńgalaretka ma wystygnąć czy taką gorącą?
OdpowiedzUsuńma być przestudzona, kiedy zaczyna tężeć, łączymy z serkami:) rzeczywiście zapomniałam o tym wspomnieć.
OdpowiedzUsuńczy mozna zamiast serkow homogenizowanych dodac jogurty danio?
OdpowiedzUsuńPrzyznam, że nigdy nie próbowałam, ale myślę, że jest to możliwe ;) smak będzie inny, ale pomysł może być dobry :)
Usuń