sobota, 11 sierpnia 2012

Pyszna pasta kanapkowa.

Kilka składników, odrobina pracy i powstaje coś co idealnie nadaje się na kanapki. Jeśli nie znacie tej pasty, to naprawdę polecam ją wam. Jest łatwa do przygotowania i bardzo smaczna. Moi bracia ją uwielbiają.


Jak ją przygotować?
Składniki:
  • 30 dag mortadeli
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 1 cebula
  • kilka łyżek dobrego majonezu
  • 1-2 łyżeczki koncentratu pomidorowego do smaku
Mortadelę, jajka i cebulę zmielić. Wymieszać to wszystko z dodatkiem majonezu i koncentratu. Pasta powinna mieć taką konsystencję, żeby łatwo ją było rozsmarować na chlebie.



10 komentarzy:

  1. uwielbiam kanapkowe pasty! ale takiej akurat nie mialam okazji jesc :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie jadłam jej nigdy, choć w rodzinie często ją wspominają:)

    OdpowiedzUsuń
  3. ojej:) Fajny przepis:)
    Pozdrawiam i zapraszam do siebie:)

    OdpowiedzUsuń
  4. pasta z mortadeli? mmm... ciekawy pomysł, bardzo
    Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  5. mniam! lubię tę Waszą pastę :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Ojjj przypomniałaś mi jak zajadałam się smażona mortadelą z ketchupem... mmm!:D

    OdpowiedzUsuń
  7. podoba mi się, chcę upiec bułeczki na śniadanie, więc będzie idealnym dodatkiem.

    OdpowiedzUsuń
  8. pasty kanapkowe wolę jednak rybne, ale Twoja tez smakowita ;)

    OdpowiedzUsuń
  9. ale fajowa :D nie wpadłabym na to, by zrobić ją w domu, a Twoja wygląda pysznie!

    OdpowiedzUsuń