Pyszna pasta kanapkowa.
Kilka składników, odrobina pracy i powstaje coś co idealnie nadaje się na kanapki. Jeśli nie znacie tej pasty, to naprawdę polecam ją wam. Jest łatwa do przygotowania i bardzo smaczna. Moi bracia ją uwielbiają.
Jak ją przygotować?
Składniki:
- 30 dag mortadeli
- 3 jajka ugotowane na twardo
- 1 cebula
- kilka łyżek dobrego majonezu
- 1-2 łyżeczki koncentratu pomidorowego do smaku
Mortadelę, jajka i cebulę zmielić. Wymieszać to wszystko z dodatkiem majonezu i koncentratu. Pasta powinna mieć taką konsystencję, żeby łatwo ją było rozsmarować na chlebie.
uwielbiam kanapkowe pasty! ale takiej akurat nie mialam okazji jesc :-)
OdpowiedzUsuńNie jadłam jej nigdy, choć w rodzinie często ją wspominają:)
OdpowiedzUsuńojej:) Fajny przepis:)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do siebie:)
pasta z mortadeli? mmm... ciekawy pomysł, bardzo
OdpowiedzUsuńPozdrawiam :)
mniam! lubię tę Waszą pastę :)
OdpowiedzUsuńOjjj przypomniałaś mi jak zajadałam się smażona mortadelą z ketchupem... mmm!:D
OdpowiedzUsuńpodoba mi się, chcę upiec bułeczki na śniadanie, więc będzie idealnym dodatkiem.
OdpowiedzUsuńpasty kanapkowe wolę jednak rybne, ale Twoja tez smakowita ;)
OdpowiedzUsuńale fajowa :D nie wpadłabym na to, by zrobić ją w domu, a Twoja wygląda pysznie!
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawa propozycja!
OdpowiedzUsuń