A wy jaki wolicie?
Czarny czy biały? Co takiego? Blok. Tym razem w wersji kokosowej. Moim zdaniem tak samo dobry, jak jego czekoladowy odpowiednik.
Przepis:
Składniki:
- 1 kostka margaryny
- 1/2 szklanki wody
- 1 szklanka cukru
- 10-15 dag wiórków kokosowych
- cukier waniliowy
- 3 szklanki mleka w proszku
- 2 paczki herbatników
- bakalie(opcjonalnie)
Herbatniki pokruszyć na kawałki. Odstawić. Margarynę zacząć rozpuszczać w garnku, dolać wodę. Potem dodać cukier, cukier waniliowy. Zagotować. Zdjąć z ognia, połączyć z wiórkami, a następnie wsypać mleko w proszku. Dobrze wymieszać. Na koniec dodać bakalie i herbatniki. Ponownie wymieszać całą masę. Małą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i wlać tam przestudzoną masę, wyrównać. Odstawić, żeby ciasto zastygło.
Dziwna jestem, może, ale nigdy nie jadłam bloku. A wygląda smacznie :)
OdpowiedzUsuńtakiej wersji jeszcze nie jadłam!:D bardzo fajna:)
OdpowiedzUsuńkokosowy brzmi smacznie!
OdpowiedzUsuńtakiej wersji jeszcze nie jadłam, zatrzymałam się na czekoladowej:D
OdpowiedzUsuńzdecydowanie jestem konserwatywna w tej kwestii ;) CZEKOLADOWY!!!
OdpowiedzUsuńJa jestem fanka wszystkiego, co czekoladowe - więc oczywiście czarny. Chociaż ten też wygląda apetycznie.
OdpowiedzUsuńja tam jestem zwolenniczką spróbowania wszystkiego ;)
OdpowiedzUsuńNie jadłem ale tak jak Zuza muszę spróbować - kusisz :)
OdpowiedzUsuńbiałego nie znałam:)
OdpowiedzUsuńżycie & podróże
gotowanie
Uwielbiam czekoladę, ale ten kokosowy też wygląda bardzo apetycznie! Chętnie spróbuję :)
OdpowiedzUsuńja lubię każdy!
OdpowiedzUsuńjadłam tylko czarny więc trudne pytanie :D
OdpowiedzUsuńkocham wszystko z kokosem, pysznie wygląda
OdpowiedzUsuńjestem zakochana we wszystkim co kokosowe:) więc ta propozycja jak najbardziej mi się podoba.
OdpowiedzUsuńChyba wybrałabym czarny :)
OdpowiedzUsuńchodzi za mną taki blok :) mam już mleko w proszku ale niż się zabiorę za zrobienie chyba zjem te mleko sama :)
OdpowiedzUsuńBiały!
OdpowiedzUsuńI czarny i biały - każdy z nich jest pyszny :)
OdpowiedzUsuńJak dla mnie ciemny, a bo dlatego bo jasnego jeszcze nie smakowałam :)))
OdpowiedzUsuńBardzo fajny blog pozdrawiam serdecznie i zapraszam do siebie w odwiedziny przy okazji:)
http://kuchareczkamala.blogspot.com