Jak je przyrządzić?
Składniki:
- 1 kg żeberek wieprzowych
- przyprawa Prymat lub Kamis do żeberek z miodem
- łyżka miodu
- 2 łyżki bardzo ostrego keczupu
- łyżka oleju
- potrzebny będzie rękaw do pieczenia mięsa
Wymieszać składniki marynaty. Żeberka podzielić na porcje i każdą część dokładnie posmarować tą marynatą. Żeberka włożyć do rękawa i wlać tam pozostałą część marynaty. Odstawić, najlepiej na noc. Piec w 160 stopniach około godziny, aż mięso będzie miękkie.
pieczone żeberka górą!!! mniam!!
OdpowiedzUsuńkocham żeberka;)
OdpowiedzUsuńNie wiem jak moja mama je przyrządza, ale wyglądają podobnie do twoich-są boskie;D
nie pamiętam już kiedy jadłam żeberka, a teraz mam na nie straaaaszną ochotę :)
OdpowiedzUsuńwpraszam się na taki obiad!!! lubię żeberka ale nikt oprócz mnie ich nie lubi wiec nie robię :(
OdpowiedzUsuńto następnym razem zapraszam:D
Usuńżeberka w miodzie, jak ja je lubię! :)
OdpowiedzUsuńpycha obiadek:) również piekę w rękawie:)
OdpowiedzUsuńbardzo lubię takie żeberka zwłaszcza w sosie barbecue robione w kombiwarze:)
OdpowiedzUsuńuwielbiam żeberka, szczególnie mojej mamy :)
OdpowiedzUsuńoj jak dawno nie jadłam żeberek
OdpowiedzUsuńpyszny obiad!
Czy ja kiedykolwiek jadłam żeberka.. Oto jest pytanie;d
OdpowiedzUsuńHmmm pychota:)
OdpowiedzUsuńPrzyzwoity, domowy obiad :)
OdpowiedzUsuńrany jaka jestem głodna!:)
OdpowiedzUsuń