niedziela, 24 lutego 2013

Kruche babeczki.

Takie babeczki idealnie nadają się na przyjęcie dla dzieci. Będą smakowały nawet wybrednym, a środek można dowolnie modyfikować. U nas z galaretką i kajmakiem. 


Przepis:
Składniki na 30 babeczek:
  • 2 szklanki mąki
  • 3/4 kostki margaryny
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 3 żółtka
  • 2 galaretki dowolnego koloru
  • pół puszki mleka zagęszczonego
Ciasto zagnieść i wylepić nim foremki. Piec w temperaturze 160 stopni około 15 minut. Ostudzone babeczki wypełnić kajmakiem i rozrobioną, prawie zastygniętą galaretką.

21 komentarzy:

  1. ale proste!!! a jakie apetyczne :) muszę zrobić :)

    OdpowiedzUsuń
  2. babeczki z galaretką, ale fajne! takich nigdy nie jadłam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Oo babeczki! Piękne i pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  4. w takim razie musisz kiedyś przyjechać! :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Wyglądają super! I na pewno tak też smakują;)

    Pozdrawiam Cię serdecznie!

    OdpowiedzUsuń
  6. pięknie wyglądają:) ten karmel na wierzchu:) mniam:D

    OdpowiedzUsuń
  7. oj to musiało być pyszne. Kruchych babeczek nigdy dość :)

    OdpowiedzUsuń
  8. nie tylko dla dzieci :), stara baba jestem a z chęcią bym zjadła taką babeczkę :D

    OdpowiedzUsuń
  9. Sto lat nie jadłam..;)! Porywam kilka...:)!

    OdpowiedzUsuń
  10. Ooo jakie urocze! Schrupałabym kilka :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Fajnie pochrupać coś tak smacznego :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Wyglądają niesamowicie i już sobie wyobrażam jakie są pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  13. uwielbiam takie maleństwa. Są praktyczne nie tylko na dziecięce imprezy :-)

    OdpowiedzUsuń
  14. zjadłabym taką babeczkę :)

    OdpowiedzUsuń
  15. Pysznie wyglądają te babeczki!:-)

    OdpowiedzUsuń