Przepis:
Składniki:
- kilka filetów ryby(mogą być mrożone)
- 4 marchewki
- 2 pietruszki
- mały seler
- 4 cebule
- koncentrat pomidorowy do smaku
- 1 liść laurowy
- kilka ziarenek pieprzu
- kilka ziarenek ziela angielskiego
- sól
- olej
- 1/2 szklanki wody
- cukier
Warzywa podlać połową wody. Zeszklić cebulę. Wszystkie warzywa(marchewka, pietruszka, seler, cebula) wrzucić do garnka. Dodać przyprawy i podlać wodą. Do smaku doprawić koncentratem i cukrem. Mieszać od czasu do czasu. Gdy będą miękkie zdjąć z ognia.
bardzo, bardzo dawno jej nie jadłam! tak ładnie u Ciebie wygląda :)
OdpowiedzUsuńmniam :) ależ bym zjadła ! a Twoja mama na pewno robi najlepszą :)
OdpowiedzUsuńmyślałam dziś o tym, jak dawno jej nie jadłam :)) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńu mnie też dzisiaj ryba, niestety zwykła flądra ;)
OdpowiedzUsuńDoskonale ją znam, ale jeszcze nigdy jej nie robiłam. Zawsze robi ją moja mama :)
OdpowiedzUsuń